Noodverlichtingsplan

Elk gebouw is anders. Niet alleen de grootte en vluchtroutes verschillen, maar ook de bedrijfssituatie: hoe het gebouw gebruikt wordt. Daarom moet het noodverlichtingssysteem speciaal voor een gebouw ontworpen worden. Protect Brandbeveiliging maakt dit ontwerp. Wij brengen uw gebouw in kaart en adviseren in de systeemkeuze. Dit alles komt samen in een noodverlichtingsplan.

Soorten noodverlichting

Een van de punten die in ons noodverlichtingsplan staat, is de keuze voor het soort noodverlichtingssysteem. Er zijn twee soorten. De verlichting kan centraal gevoed of decentraal gevoed zijn.

  • Centraal gevoede noodverlichting heeft geen eigen voedingsbron. Alle verlichting is dus aangesloten op een centraal noodstroomsysteem.
  • Decentraal gevoede noodverlichting heeft wel overal een eigen voedingsbron. Hiermee is de verlichting dus niet afhankelijk van één noodstroomsysteem.

Wettelijke eisen van noodverlichting

Natuurlijk moet noodverlichting aan wettelijke eisen voldoen. Er zijn drie wettelijk eisen.

  • De noodverlichting moet binnen 15 seconden na het uitvallen van de stroomvoorziening automatisch aangaan.
  • De verlichting moet ten minste 60 minuten licht geven op een vloer, tredevlak of hellingbaan.
  • De verlichting moet een minimale lichtintensiteit van 1 lux hebben.

Aanleg noodverlichtingsysteem

Naast het opstellen van noodverplichtingsplannen, verzorgt Protect de aanleg. Dit alles komt bijvoorbeeld voor bij een nieuwbouwproject. Wij denken mee in de ontwerpfase van het pand op het gebied van de vluchtvoorzieningen en noodverlichting. We stellen een adviesrapport op met aanbevelingen. Bijvoorbeeld omtrent de inrichting en keuze voor bepaalde systemen, afhankelijk van uw behoeften. Ook verzorgen we het aanleggen van de noodverlichting. Door ons van begin tot eind te laten meedenken, weet u zeker dat de noodverlichting op een correcte manier is geïnstalleerd en naar behoren werkt.

Noodverlichting advies

Laat u een nieuw bedrijfspand bouwen? Wordt u de eigenaar van een (nieuw) bedrijfspand? Of wilt u advies voor het aanleggen van noodverlichting? Neem dan contact op met ons. We plannen graag een afspraak in.