Brandblusapparatuur

Brandblussers, brandhaspels en droge blusleidingen zijn blusapparatuur voor in gebouwen. Ze zijn makkelijk te bedienen en onmiddellijk beschikbaar. Hierdoor dragen ze bij aan de veiligheid van alle mensen in een pand, en kunnen ze de gevolgschade van brand beperken. Een voorwaarde is wel dat iedereen ze blindelings kan vinden en binnen handbereik heeft – waar ook in het gebouw. Protect Brandbeveiliging neemt deze zorg uit handen en levert hoogwaardige brandblusapparatuur voor uw gebouw.

Soorten brandblussers

  • Soorten brandblussers
  • Schuimblussers
  • Koolzuursneeuwblussers
  • Vetbrandblussers
  • Poederblussers
  • Brandslanghaspel
  • Bluswagens

Soorten brandblussers

Hebben we het over blusapparatuur voor gebouwen, dan hebben we het over draagbare blusmiddelen. Dit betekent dat de blusmiddelen letterlijk zijn mee te nemen naar de plek van een beginnende brand. Op deze manier vergroot het blusapparatuur de kans dat zo’n brand effectief kan worden geblust.

Blusapparatuur is er in verschillende soorten. Welke blusmiddelen er precies nodig zijn voor een bedrijf, hangt af van de bedrijfssituatie.

Schuimblussers

Een schuimblusser blust branden in de vorm van vaste stoffen en vloeibare stoffen. De schuimblussers zijn daarom uitermate geschikt voor onder andere kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen en de zorgsector.

Koolzuursneeuwblussers

Een koolzuursneeuwblusser beperkt nevenschade tot een minimum en heeft toch een hoge bluskracht. Deze co2-blussers zijn daarom bijzonder geschikt voor de beveiliging van ruimten met bijvoorbeeld elektronische apparatuur, levensmiddelen en laboratoria.

Vetbrandblussers

Vetbrandblussers zijn ontwikkeld voor de bestrijding van vetbranden en frituurbranden. Deze brandblussers zijn geschikt voor de veiligheid van horecagelegenheden, keukens, restaurants en snackbars.

Poederblussers

Een poederblusser blust branden in de vorm van vaste stoffen, vloeibare stoffen en gassen. De poederblusser heeft een hoge bluskracht en is geschikt voor de meeste branden in woningen, en ook voor auto’s, caravans, zomerhuisjes en boten.

Brandslanghaspel

De brandslanghaspel heeft een slang van twintig tot dertig meter, met een waterstraal die ongeveer vijf meter ver reikt. Dit blusmiddel is aangesloten op de waterleiding en is hierdoor onbeperkt te gebruiken. Het helpt een beginnende brand te blussen of vertragen.

Bluswagens

Bluswagens, zoals poederbluswagens, co2-bluswagens en schuimbluswagens, zijn verrijdbaar. Hiermee zijn ze in het bijzonder geschikt voor in grote ruimten; het blustoestel kan tot nabij de brand worden gereden.

Brandblussers en brandhaspels

Protect Brandbeveiliging levert betrouwbare brandblussers en brandhaspels van de beste kwaliteit, voor elk type bedrijf. Onze blusmiddelen voldoen aan de Europese veiligheidsnormen en beschikken over diverse milieukeuringsstickers.

Brandblusser keuren Brandhaspel keuren