Droge blusleiding keuren

Een brand in een hoog gebouw? Bij het blussen zou de brandweer veel tijd verliezen bij het uitrollen of naar boven brengen van slangen. Daarom hebben bepaalde hoge (flat)gebouwen een droge blusleiding: stalen buizen met voedings- en brandslangaansluitingen. Door deze blusvoorziening kan de brandweer in korte tijd, met behulp van de pomp van een blusvoertuig, de benodigde hoeveelheid water op de gewenste plaats te krijgen. Protect zorgt voor het aanleggen, controleren en onderhouden van droge blusleidingen.

Aanleg, onderhoud en controle van droge blusleidingen

Droge blusleidingen, of droge stijgleidingen, worden in de vergunning van bepaalde hoge gebouwen voorgeschreven. Het is van levensbelang dat deze leidingen in topconditie zijn. In geval van nood mogen ze geen lekkages of gebreken vertonen. Regelmatig onderhoud is dan ook een verplichting. Daarnaast schrijft de wet- en regelgeving (NEN 1594) voor dat de blusleiding iedere 5 jaar afgeperst moet worden.

Protect verzorgt het onderhoud en afpersen van de droge blusleidingen. Hiervoor beschikken wij over een eigen persunit-aanhanger met de nodige apparatuur. En blijkt er een lekke leiding te zijn, dan herstellen we dit.

  • Aanleg, onderhoud en controle droge blusleidingen
  • Verplichte periodieke beproeving (vijfjaarlijks afpersen)
  • Eigen persunit-aanhanger

Eigenaar van een hoog gebouw?

Eigenaar of beheerder van een hoog gebouw? Meer informatie over het controleren en het onderhoud van droge blusleidingen? Protect is specialist. Wij geven graag advies.