Noodverlichting

Noodverlichting schakelt automatisch in wanneer de netvoeding uitvalt. Dus wanneer het helemaal donker is, of er veel rookontwikkeling is, kan iedereen het gebouw op een veilige manier verlaten. Vluchtwegen, veiligheidsmiddelen en (nood)uitgangen zijn dankzij de noodverlichting direct herkenbaar. Ook helpt deze verlichting om bepaalde processen in het gebouw af te sluiten. Omdat elk gebouw anders is, en de noodverlichting altijd stand-by moet zijn, stelt Protect Brandbeveiliging noodverplichtingsplannen op en keuren wij noodverlichting.

Noodverlichtingsysteem

Bent u de eigenaar van een pand waar meerdere mensen zich tegelijk bevinden? Dan bent u wettelijk verplicht om noodverlichting te hebben. Protect voorziet uw gebouw van noodverlichting die veilig en volgens de regels is. Wij hebben alle expertise in huis om een compleet noodverlichtingssysteem te ontwerpen en installeren. Hiervoor komen we bij u langs en gaan we om tafel. Want de basis voor een goed noodverlichtingssyteem ligt in het ontwerp van de noodverlichting, de systeemkeuze en de aanleg van de installatie.

  • Installatie volgens alle normen
  • Opstellen noodverlichtingsplannen
  • Advies rondom nieuwbouwprojecten
  • Verplichte, jaarlijkse keuringen

Waar noodverlichting in een gebouw?

Waar in een gebouw moet de noodverlichting komen? Dat is ook wettelijk geregeld. Noodverlichting moet ten minste op deze locaties in een gebouw geplaatst zijn:

  • Op vluchtroutes, zodat de route en mogelijke obstakels goed te zien zijn. Hier hoort ook de vluchtrouteaanduiding bij, zoals het welbekende groen-witte bordje dat de nooduitgang aangeeft.
  • Boven uitgangsdeuren die gebruikt worden bij een ontruiming.
  • Trappen waarbij iedere trede direct verlicht is.
  • Overal waar de vluchtweg van richting verandert, kruisingen van gangen en niveauveranderingen (trappen en dergelijke).
  • De locatie van de eerste hulp en bij alle brandblusvoorzieningen en meldpunten zoals brandalarmen.

Noodverlichting

Noodverlichting is een belangrijk onderdeel van de brandveiligheid binnen een gebouw. Is er veel rookontwikkeling? Dan helpt de noodverlichting om de vluchtroute te vinden. Protect heeft alle vakkennis rondom noodverlichting en is gecertificeerd. De aanleg, inspectie en het onderhoud voeren we uit volgens de geldende NEN-normen en het Bouwbesluit. Meer weten? We komen graag langs. Maak vandaag nog een afspraak met ons.

 

Noodverlichtingsplan

Noodverlichting moet speciaal voor een gebouw ontworpen worden. In een noodverlichtingsplan brengt Protect het bewuste gebouw en het hiervoor geschikte noodverlichtingssysteem samen.

Noodverlichtingsplan

Noodverlichting keuren

Op het moment dat er een stroomstoring is, moet noodverlichting correct functioneren. Daarom moet noodverlichting verplicht jaarlijks worden gekeurd. Protect voert deze keuringen uit.

Noodverlichting keuren

Contact

Wilt u advies over de brandveiligheid? Een bedrijfspand laten controleren, of brandveilig maken? We maken graag een vrijblijvende analyse voor uw bedrijfspand. Stel hieronder uw vraag aan ons. Wij nemen binnen enkele werkdagen contact op.